Erhvervsbosser og Bitcoins

Begyndelsen.com

I starten af året var jeg ude og tale for en netværksgruppe bestående af direktører og IT-direktører fra nogle af danmarks største virksomheder, inklusiv TDC, Lego, DSB, Vestas og Mobile Life/Danske Bank.

Temaet var blockchains og digitalisering og det var med vilje ikke “for dummies”-præsentationen jeg havde taget med i baglommen.
Det gav dog også noget blowback og jeg ville lyve hvis jeg påstod at jeg ikke fik en smule svedige håndflader da jeg efter ca. en time stod overfor en forsamling der mest af alt lignede 10 spørgsmålstegn i dyre jakkesæt.

Det viste sig dog alligevel at være en god disposition, for ganske kort efter nåede vi det berømte “blockchain tipping-point” og ti-øren faldt med det velkendte brag der ofte lyder når skarpe hjerner begynder at forstå hvordan blockchains fungerer og hvad de kan bruges til.

Kort derefter startede den spændende dialog, de reflekterende spørgsmål begyndte at blive stillet og mine håndflader kunne genetablere et normalt fugtigheds-niveau.

Konklusionerne fra mødet er blevet beskrevet i disse to artikler:

REFERAT AF MØDET D. 27. JANUAR – Af Sune Aagaard

Introduktion til Blockchain
Simon Ousager, der er ekspert i Blockchain-teknologien og driver Paradigm Consult, var kaldt ind for at gøre os klogere på Blockchain.
Han gennemgik teknologiens fundamentale begreber, konsensus, protokoller og tokens og filosofien bag den, især konsensusprotokollen, og hvordan sådan en fungerer, og den offentlige overdragelse af ejerskab uafhængigt af en tredjepart.

Især i begyndelsen havde vi svært ved at forstå konceptet, og der var masser af (kritiske) spørgsmål til hvert enkelt af Simons slides, men det virkede som om, vi i løbet af oplægget kom længere i vores forståelse og begyndte at gøre os tanker om potentialet, og hvad teknologien kunne bruges til.

Læs resten af referatet her: http://begyndelsen.com/viden/blockchain-og-bitcoin/

Præsentationen gav også anledning til en længere artikel om blockchain teknologi skrevet af Amin Eshak – Blockchain: Koder og kryptering er fremtidens tillid

 

Udgivet af

Simon Ousager

Redaktør på Blogchain.dk og ejer af konsulent virksomheden Paradigm Consult